Édesen sós finomság: Sertésszűz mézes sárgarépával és currys rizzsel

Mi kell egy elképesztően ízletes és laktató fogás elkészítéséhez? Egy kis sertésszűz, két kanál méz, néhány szál sárgarépa és rizs. Ezekből az alapanyagokból olyan fogást rittyenthetünk, amiért garantáltan odáig lesz az egész család! Kipróbáljátok?

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

20 dkg jázmin rizs, 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zsenge sárgarépa (újrépa), 2 evőkanál méz, 80 dkg sertésszűz, tengeri só, frissen őrölt bors

1. A rizst főzzük puhára bő, lobogó, sós vízben, majd szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, enyhén pirítsuk át benne a curry fűszert, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst. Pirítsuk át, hogy a rizs átvegye mindenhol a fűszert.

2. A sárgarépákat kapargatva pucoljuk meg, mossuk meg, vágjuk ketté hosszában. Teflonserpenyőben rázogatva pirítsuk puhára 2-3 evőkanál olívaolajon és a mézen. Enyhén sózzuk.

3. A megtisztított húst vágjuk 4 cm-es szeletekre, olajjal kikent, forró rácsos serpenyőben grillezzük a húst készre oldalanként 4-4 perc alatt. Alufólia alatt pihentessük tálalás előtt 8-10 percet, ekkor szórjuk meg tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Kínáljuk a répával és a rizzsel.

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/05. számában jelent meg, még több tavaszi finomság társaságában.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.