HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
16 darab vékony grillkolbász | 16 szelet bacon | negyed fej zeller olaj | 1 fej vöröshagyma | 5 evőkanál sűrített paradicsom 6 evőkanál cukor | só, bors | 1 evőkanál fehérborecet
1. A kolbászt baconbe csavarjuk, csigát formázunk belőle, pálcikára húzzuk.
2. Lábosban kevés olajon lepirítjuk a hámozott, vékonyra vágott zellert, hozzáadjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, és addig pirítjuk, amíg rozsdabarna lesz, néha 1-1 dl vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.
3. Amikor szép barna, beleszórjuk a cukrot és sót is, borsozzuk, felöntjük 4 dl vízzel és a fehérborecettel, majd alacsony lángon 20 percig forraljuk. A vizet folyamatosan pótoljuk, ha elpárologna. Leturmixoljuk a szószt, megkenjük vele a kolbászokat, és a grillen megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 969 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018. júniusi számában jelent meg, még több ízletes grillétellel együtt!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter