Készítsétek el júniusi címlapreceptünket: Baconos-kolbászos nyárs

A pácolt csirkemell, tarja és a sok-sok zöldség mellé, készítsünk be néhány fűszeres grillkolbászt is a kerti sütögetéshez. A roppanós finomságok már az illatukkal is odacsalogatják a családot az asztalhoz!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

16 darab vékony grillkolbász | 16 szelet bacon | negyed fej zeller olaj | 1 fej vöröshagyma | 5 evőkanál sűrített paradicsom 6 evőkanál cukor | só, bors | 1 evőkanál fehérborecet

1. A kolbászt baconbe csavarjuk, csigát formázunk belőle, pálcikára húzzuk.

2. Lábosban kevés olajon lepirítjuk a hámozott, vékonyra vágott zellert, hozzáadjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, és addig pirítjuk, amíg rozsdabarna lesz, néha 1-1 dl vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.

3. Amikor szép barna, beleszórjuk a cukrot és sót is, borsozzuk, felöntjük 4 dl vízzel és a fehérborecettel, majd alacsony lángon 20 percig forraljuk. A vizet folyamatosan pótoljuk, ha elpárologna. Leturmixoljuk a szószt, megkenjük vele a kolbászokat, és a grillen megsütjük.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 969 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. júniusi számában jelent meg, még több ízletes grillétellel együtt!

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter