A kevert tésztájú édességek nagy előnye, hogy nem igényelnek nagy gyakorlatot, illetve túl sok időt, bármikor összedobhatjuk, ha valami nassolnivalóra vágyunk.
Urbán Gábor most egy szilvával készült pitét mutat!
Hozzávalók egy kb. 25-30 cm-es pitéhez:
25 dkg vaj/margarin | 25 dkg porcukor | 1 csomag vaníliás cukor | 5 tojás | 10 dkg túró | fél csomag sütőpor | 30 dkg liszt | 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 50 dkg szilva (magozott mennyiség)
- A tésztához habosra keverjük a puha vajat/margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Beleforgatjuk a villával áttört túrót, végül a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet.
- A tésztát sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett piteformába kenjük, a tetejét kirakjuk a magozott, szeletelt szilvával.
- 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 4703 KCAL/EGÉSZ PITE
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes