––– SZPONZORÁLT TARTALOM–––
A zöldborsó a nyár sztárja, de ma már szerencsére bármikor előkaphatunk egy adag fagyasztott vagy konzerv zöldborsót, hogy egy gyors ebédet vagy vacsorát összedobhassunk belőle. A hüvelyes zöldség mellett rengeteg érv szól a már fent felsoroltakon kívül (hogy szinte mindenki imádja).
A zöldborsó tele van rosttal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, az élénk zöld színe pedig nemcsak az ételeket teszi esztétikusabbá, hanem ezt a szín azt is jelenti, hogy tele van klorofillal. A klorofill igen erős immunerősítő anyag, hiszen serkenti vörös vértestek termelődését.
Diétába is jól illeszthető
A zöldborsó majdnem annyi kalóriát tartalmaz, mint a krumpli, azonban mégis lehet diétás zöldségnek nevezni, hiszen nagyon magas a fehérje és rosttartalma, vagyis sokáig laktat és energiával tölt fel. Egyébként az sem véletlen, hogy a vegánok, vegetáriánusok egyik kedvenc alapanyaga, hiszen a magas fehérjetartalma miatt remekül helyettesíti az állati eredetű proteineket.
A zöldborsó olyan fantasztikus zöldség, hogy fagyasztás során alig veszít a tápértékéből.
Mivel a zöldborsót betakarítás és a tisztítás után gyorsan csomagolják és fagyasztják, friss és szép zöld marad.
3 perc és az ebéd tálalva!
Hétköznapokon – különösen iskolaidőben – nagyon fontos, hogy olyan ebédet csomagoljunk a gyerekeknek és magunknak is, ami extra gyorsan elkészíthető akár reggel is. A Bonduelle új Vapeur termékcsaládja előgőzölt zöldségeket kínál, amelyeket 3 perc alatt készre párolhatunk vagy főzhetünk. A termékcsaládban szerencsére nem csak zöldborsó található: elérhető vágott és egész zöldbab, vajbab, brokkoli, Mexikói mix, Royal mix és Spring mix is.
Ezek a fagyasztott, előgőzölt zöldségek 100%-ban természetesek, semmiféle adalékot és tartósítószert nem tartalmaznak.
Minden egyes zöldséget a betakarítás után tisztítottak, daraboltak, gőzöltek, blansíroztak és rögtön csomagolták, így a belőlük készült étel is tápláló és ízgazdag lesz.
A Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott, gőzben előfőzött zöldborsóval (400 g) időt és fáradságot takaríthatunk meg magunknak úgy, hogy közben a friss zöldség ízét és zamatát élvezhetjük. Mutatunk 3 expressz, egészséges fogást, amivel kényeztethetjük magunkat még azokon a napokon is, amikor tényleg alig marad időnk a főzésre.
Klasszikus zöldborsófőzelék sült virslivel 2 főre
Hozzávalók:
- 400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
- 1,5 dl víz
- 1 dl főzőtejszín
- 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- só
- 2-3 szál petrezselyem
- 2 pár frankfurti virsli
- 1 ek. olaj
Elkészítés: Egy kis lábosba öntsük bele a vizet és a fagyasztott borsót. Forrás után főzzük 3 percig, majd húzzuk le a tűzről. Egy kis tálkában keverjük csomómentesre a tejszínt és a keményítőt, merjünk rá egy merőkanál forró borsót a hőkiegyenlítés miatt. Ezt keverjük össze és a tejszínes mixet lassan csorgatva, kevergetés mellett adjuk hozzá a lábosban lévő borsóhoz, sózzuk és tegyük vissza forrni a tűzre. Kevergessük, amíg újra felforr és besűrűsödik. A felaprított petrezselymet csak a végén keverjük hozzá. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, és ha felmelegszik, tegyük bele a beirdalt virsliket. 1 perc után forgassuk meg a virsliket, hogy minden oldalán megpiruljon.
Egészben sült feta zöldborsóval és cukkinivel 2 főre
Hozzávalók:
- 400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
- 1 cukkini
- 1 cs. fetasajt
- 1 marék mentalevél
- 1 csilipaprika
- fél citrom leve
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Egy hőálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük a közepére a fetasajtot. Szórjunk köré a vékony karikára vágott cukkinit és a fagyasztot zöldborsót. Sózzuk és borsozzuk, és tegyük az egészet 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe, alsó-felső sütéssel 20 percre. Amikor a fetasajt széle aranybarna lesz, vegyük ki és szórjuk meg az egészet nagyon vékonyra szeletelt csilipaprikával, mentalevelekkel és locsoljuk meg citromlével.
Zöldborsópüré köretnek
Hozzávalók:
- 400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors
Elkészítés: Egy kis lábosba tegyünk bele a vajat és pároljuk rajta 3 percig a zöldborsót. Húzzuk le a tűzről, sózzuk, borozzuk, és nagyon lassan csurgassuk hozzá a tejszínt, tegyük vissza a tűzre forrni, majd azonnal zárjuk is el a tűzhelyet alatta. Botmixerrel pürésítsük a zöldborsót, ha túl sűrűnek érezzük, akkor lazíthatjuk még egy kis tejszínnel.
Ez az ízletes, egyszerű zöldségpüré remekül illik grillezett húsok, zöldségek mellé – szinte az étkezés dísze, hiszen a szimpla fogások mellett remekül mutat ez az élénkzöld, a vajtól és tejszíntől gazdag köret.
Kiemelt kép: Bonduelle