Ha ti is imádjátok a sajttortát és a mogyorókrémet, akkor nincs az az akadály, ami meggátolhat abban, hogy elkészítsétek a sajttorták királyát!

sajttorta

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES FORMÁHOZ:

22 dkg zabkeksz, 5 dkg török mogyoró, 8 dkg vaj/margarin

A krémhez: 50 dkg jó minőségű natúr krémsajt, 32 dkg tejföl, 20 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 1-1 (kezeletlen) citrom és narancs reszelt héja, 6 tojássárgája, 4 dkg étkezési keményítő

A mogyorókrémhez: 1 dl habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mogyorókrém

1. Az alaphoz morzsásra törjük a zabkekszet, majd összekeverjük az aprított mogyoróval és az olvasztott vajjal/margarinnal. Egy 20×30 cm-es (lehetőleg kapcsos) sütőforma aljába egyengetjük, majd hűtőben lehűtjük.

2. A krémsajtot kézi habverővel simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, a citrom és a narancs reszelt héjával, a tojássárgájával és a keményítővel. A kihűlt kekszalapra öntjük. Megsütjük 110 ºC-ra előmelegített sütőben 90 perc alatt, kivesszük.

3. A mogyorókrémes részhez felforraljuk a tejszínt, ráöntjük az aprított étcsokoládéra és a mogyorókrémre, majd egy botmixerrel vagy turmixgéppel egyneműre keverjük. A kihűlt torta tetejére kenjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 90 PERC
KALÓRIA 5838 KCAL/EGÉSZ ADAG

A receptek a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelentek meg.

Recept: Farkas Vilmos
Fotó: Körmendi Imre