kávés csirkecomb

Kávés csirkecomb mazsolás, fűszeres kuszkusszal

Mennyei húsétel némi extra csavarral.

Legyen szó kacsa-, csirke– vagy éppen pulykacombról, mindegyik remek választás lehet egy hétvégi ebédhez. Tobai Róbert olyan egyszerre pofonegyszerű és ínyenc, combból készült fogást ajánl, amivel nem megy el az egész délelőtt a konyhában.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál kristálycukor | 3 dl lefőzött kávé | fél dl főzőtejszín | 1 púpos evőkanál keményítő | 4 egész csirkecomb | só, bors | kevés olaj
A körethez: 25 dkg kuszkusz | 1 evőkanál vaj | 1 kávéskanál római kömény | csipet kurkuma | 10 dkg mazsola | 4 dl húsalaplé vagy leszűrt leves

  1. A cukrot serpenyőben világosra karamellizáljuk, majd a kávéval felöntjük, és lassú lángon, 5-10 perc alatt összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, összeforraljuk.
  2. A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, a kávémártással bekenjük, meglocsoljuk olajjal. 180 ºC-os sütőben 45 percig sütjük légkeverésen.
  3. Amikor megsült, visszahelyezzük a maradék kávés mártásba, és 5-8 percig lassan főzzük.
  4. A körethez a kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, sót, a római köményt, a kurkumát, a mazsolát, ráöntjük a felforrósított alaplevet, és frissen tartó fóliával letakarva 2×2 percre mikróba tesszük (2 perc után kivesszük, kicsit megrázzuk, majd visszarakjuk újabb 2 percre), ezután tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 680 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO