Rántott sütőtökhasábok füstölt paprikás majonézzel és spenótos rizzsel

Pénztárcabarát finomság: rántott sütőtökhasábok füstölt paprikás majonézzel, spenótos rizzsel

Ha már szezonja van, használjuk ki a sütőtök sokoldalúságát is!

Szezonban a sütőtök kedvező áron beszerezhető, sokféleképpen felhasználható alapanyag lehet – Balázs Barbi olyan fogást alkotott belőle, ami a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mégis izgalmas és finom.

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg sütőtök (tisztított mennyiség) | só | 15 dkg liszt | 3 tojás | 15 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
A majonézhez: 15 dkg majonéz | 1 teáskanál füstölt paprika | 1 gerezd fokhagyma
A rizshez: 1 evőkanál olaj | 25 dkg rizs | 10 dkg leveles spenót vagy bébispenót (mirelit spenót is lehet)

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk 1-1,5 cm vastag hasábokra. Sózzuk meg, hagyjuk kicsit állni, hogy a nedvesség kicsepegjen belőle.
  2. Ezután a tököt a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk be.
  3. Serpenyőben hevítsünk olajat, és a sütőtökhasábokat kisebb adagokban, körülbelül 3-5 perc alatt süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le.
  4. A kész majonézhez keverjük hozzá a füstölt paprikát és az aprított fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, tegyük hűtőbe, amíg a többi étel elkészül.
  5. A rizshez az olajat lábasban hevítsük fel, adjuk hozzá a rizst, 1-2 percig kevergetve pirítsuk. Öntsük fel a rizst dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk meg, és amikor felforrt, tegyük bele a spenótot. Fedjük le, és alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a rizs megpuhul. Amikor kész, villával lazítsuk fel.
  6. A rántott sütőtökhasábokat tálaljuk a spenótos rizzsel és a füstölt paprikás majonézzel.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 920 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO