Ha október végén örömet szeretnénk szerezni a család legkisebb tagjainak, készítsünk nekik néhány ijesztő fogást halloween alkalmából! Nagy Tünde a saját csemetéin tesztelte az édes finomságot, hatalmas sikerrel.
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához: 2 tojás | 10 dkg cukor | 10 dkg étcsokoládé | 10 dkg vaj/margarin | 15 dkg liszt | 1 teáskanál sütőpor | 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg lekvár | 3 evőkanál tej | 8 dkg aszalt szilva
A krémhez: 6 dl tej | 2 dl habtejszín | 4 púpos evőkanál étkezési keményítő | 20 dkg fehér csokoládé | 1 evőkanál porcukor (elhagyható)
A díszítéshez: csokoládés keksz | cukorgyöngy
- A tésztához az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Az étcsokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal/margarinnal, majd a tojásos részhez adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport is hozzákeverjük egy fakanállal, majd lazítjuk a lekvárral és a tejjel. Az apróra vágott aszalt szilvát a masszába dolgozzuk.
- A muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal, és a mélyedéseket kb. háromnegyedéig megtöltjük a tésztával. 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
- A krémhez a tejet és a tejszínt összeöntjük, apránként elkeverjük a keményítővel, és közepes lángon főzzük, míg sűrű krém lesz belőle. A fehér csokoládét darabokra törve beleolvasztjuk, ha szükséges, még édesíthetjük porcukorral.
- A krémet sima csöves habzsákba töltjük (1-2 evőkanálnyit félreteszünk), és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A csokoládés kekszekből denevéreket alkotunk a képen látható módon: a szemek és a fogak a fehér csokoládés krémből készülnek, a szembogarak cukorgyöngyből, de ezt elkészíthetünk dekortollal is.
ELKÉSZÍTÉS 60 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/DARAB
Fotó: Nagy Tünde