Fogyókúra vagy cukorbetegség esetén is ajánlott 160 grammos diétát tartani. Mutatunk egy kitűnő receptet, amivel az egészségünknek is kedvezünk!

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

10 dkg bulgur, 20 dkg kápia paprika, 25 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, extra szűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 30 dkg grillkolbász

1. A bulgurt főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, ha megpuhult. A kicsumázott paprikát és a szárvégeitől megfosztott padlizsánt kockázzuk fel, a paradicsomot daraboljuk össze. Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat. Adjuk hozzá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval, borssal, öntsünk hozzá 1 dl vizet.

2. Főzzük készre a lecsót, majd keverjük el benne a leszűrt bulgurt és az aprított bazsalikomot.

3. A grillkolbászt grill-lapon vagy teflonserpenyőben süssük pirosra, tálaljuk a lecsós bulgurral.

Egy szelet szénhidráttartalma: 48,5 gramm.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 829 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/06. számában jelent meg!

Recept és fotók: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.