Banános-mogyorós jégkrém
HOZZÁVALÓK 4 DARAB FÉL DL-ES POHÁRHOZ:
20 dkg hámozott banán, 10 dkg mogyoróvaj, 1,5 dl cukrozatlan sűrített tej, 5 dkg hámozott, pörkölt mogyoró
1. A leturmixolt banánt keverjük simára a mogyoróvajjal és a sűrített tejjel. Öntsük fél dl-es műanyag poharakba (vagy jégkrémformába, esetleg joghurtos poharakba), helyezzünk bele 1-1 jégkrémpálcikát.
2. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára. Tálalás előtt forgassuk meg a finomra vágott, pörkölt mogyoróban.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 338 KCAL/DARAB
Maracujás-epres jégkrém
HOZZÁVALÓK 6 KIS JÉGKRÉMHEZ:
20 dkg eper, 1 dl 100%-os maracujalé (helyettesíthető multivitaminnal), fél dl natúr görög joghurt
1. A megtisztított, megmosott epret pürésítsük össze botmixerrel. A maracujalevet keverjük el a natúr joghurttal.
2. Evőkanállal, felváltva adagoljuk a joghurtos gyümölcslevet és az eperpürét a jégkrémformákba, hogy foltos legyen. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 35 KCAL/DARAB
Vizes gyümölcsjégkrém
HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:
2 dl víz, 2 evőkanál méz, 1 citrom leve, 10 dkg magozott meggy, 10 dkg málna
1. Az összes hozzávalót tegyük egy botmixer táljába, pépesítsük össze.
2. Öntsük szilikonos („Calippo”) jégkrémformákba, tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 18 KCAL/DARAB
A receptet a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/02. lapszámában találjátok, még több jégkrém receptjével együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.