Könnyen és gyorsan akarsz látványos desszertet vagy sós vendégváró falatokat készíteni? Kapj elő egy tekercs leveles tésztát, és süsd meg Vrábel Kriszta finomságát!
Hozzávalók 20 darabhoz:
50 dkg fehér édeskáposzta | 2 evőkanál olaj | só, frissen őrölt bors | 2-3 evőkanál 10%-os ételecet | 1 rúd (27,5 dkg) friss leveles tészta | 20 darab (kb. 40 dkg) mini grillkolbász | 2 evőkanál mustár | 1 tojás a kenéshez | 4-5 evőkanál lenmag vagy szezámmag
- A káposztát késsel szeljük fel egészen vékonyra, vagy reszeljük le káposztareszelőn.
- Lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá 1 dl vizet. Öntsük hozzá az ecetet, és kezdjük el lassan párolni. Fél óra alatt pároljuk puhára, néha keverjük meg, pótoljuk a vizet, ha szükséges.
- Tekerjük ki a leveles tésztát, vágjunk belőle 20 kis téglalapot, kenjük meg őket vékonyan mustárral, kanalazzunk rájuk 1-1 kis kupac párolt káposztát. Ezt oszlassuk szét egyenletesen, majd tegyünk rá nyersen 1-1 grillkolbászt.
- Tekerjük fel, kenjük meg a tekercseket a felvert tojással, szórjuk meg lenmaggal, és tegyünk sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 20-25 perc alatt 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁROLÁS, SÜTÉS
KALÓRIA 135 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Vrábel Kriszta