HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:
2 nagy szem piros alma (kb. 60 dkg), 1 darab citrom, 27 dkg friss leveles tészta, 15 dkg meggylekvár, porcukor a tálaláshoz
1. A megmosott almákat negyedeljük fel, vágjuk ki a magházukat, majd szeleteljük fel 1 mm vékonyan. Tegyük a szeleteket azonnal citromlével elkevert vízbe.
2. Melegítve főzzük enyhén puhára az almaszeleteket, ahogy forrni kezd a víz, már kész is. Ha össze tudjuk hajtani úgy, hogy nem törik el, akkor jó, de ne főzzük túl.
3. A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk fel 8 egyenlő csíkra. A csíkok közepét vékonyan kenjük meg a lekvárral. Helyezzük a szélükre az almaszeleteket az íves felükkel kifelé úgy, hogy egymást félig fedjék, de háromnegyedük kilógjon a tésztából. Hajtsuk ketté a tésztacsíkokat, rá az almaszeletek aljára, majd tekerjük fel.
4. Helyezzük a rózsákat muffinkapszlival bélelt muffinformába, 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
SÜTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 224 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.