Partifalat szilveszterre: villámgyors pizzabatyu mozzarellával, sonkával

Partifalat szilveszterre: villámgyors pizzabatyu mozzarellával, sonkával

Isteni receptet ajánlunk az év végi bulihoz!

Gyorsan összedobható, mégis látványos és finom partifalatkákat keresel az óévbúcsúztató bulihoz? Vigh Krisztina remek receptje bombabiztos választás, garantáljuk, hogy az érkező vendégek odáig lesznek érte! (Vigyázat, nagyon gyorsan fogy!)

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

1 dl paradicsomszósz | só | 1-1 teáskanál kakukkfű, oregánó, bazsalikom | 1 gerezd fokhagyma | 20 dkg szeletelt sonka | 10 dkg pizzamozzarella | 1 rúd (kb. 40 dkg) friss pizzatészta | 1 tojás a kenéshez

  1. A paradicsomszószt összekeverjük sóval, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával, és 5-10 perc alatt összefőzzük. A sonkát apró kockákra vágjuk.
  2. A kitekert pizzalapot egyforma négyzetekre vágjuk. (Rövid oldala mentén 3 csíkra, hosszabb oldala mentén 5 darabra vágjuk.)
  3. A lapok közepét megkenjük pizzaszósszal, rátesszük a felkockázott sonkát és a reszelt sajtot, batyut formázunk belőle, vagyis összecsípjük középen a szemben lévő sarkokat.
  4. A darabokat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 120 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO december