Mazsolás, túrós lepény

Lusták kedvence: mazsolás túrós lepény (szórt rétes)

Nincs kedved sokat pepecselni a konyhában, de szívesen majszolnál egy kis házi édességet? Itt a megoldás!

Vannak napok, amikor se kedvünk, se időnk nincs hosszasan tevékenykedni a konyhában, de mégis vágynánk egy kis házi édességre. Ezekre a napokra ajánlja Urbán Gábor az alábbi pofonegyszerűen elkészíthető desszertet, ami 15-25 perc alatt összeállítható, és nem igényel túl sok alapanyagot sem.

Hozzávalók egy kb. 30×30 cm-es tepsihez:

30 dkg rétesliszt | csipet só | 1 csomag sütőpor | 15 dkg porcukor | 3 tojás | 1,5 dl tej | 1,5 dl habtejszín | 10 dkg vaj/margarin | 50 dkg túró | 1 (kezeletlen) citrom héja | 10 dkg mazsola

  1. A lisztet alaposan összekeverjük a sóval, sütőporral és a porcukorral. Egy másik tálban villával kissé felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. A vaj/margarin felével vastagon kikenünk egy magas peremű tepsit, a másik felét megolvasztjuk, félretesszük.
  2. A tepsi aljába egyenletesen beleszórjuk a lisztes keverék felét, rámorzsoljuk a túrót, ráreszeljük a citrom héját, végül megszórjuk a mazsolával.
  3. A túrót egyenletesen befedjük a lisztes keverék másik felével, majd óvatosan ráöntjük a tojásos keveréket. Megcsorgatjuk az olvasztott vajjal/margarinnal, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 3976 KCAL/EGÉSZ ADAG

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/02. lapszámában jelent meg.