Még a sütőt sem kell bekapcsolni! Készítsetek tejfölös babapiskóta-tortát ribizlivel!

Valami édességre vágynátok, de a nagy hőségben nem vagytok hajlandóak bekapcsolni a sütőt? Van egy jó hírünk! Ha ezt a "kánikulasütit" választjátok nem is kell! :)

tejfölös babapiskóta-torta

HOZZÁVALÓK EGY 20 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

6 dl 20%-os tejföl, 5 dkg porcukor, 1 tasak instant zselatin (főzés nélküli), 1 nagy (kezeletlen) citrom, 20 dkg babapiskóta, 20 dkg ribizli

1. A tejfölt keverjük el a porcukorral, az instant zselatinnal, a citrom levével és lereszelt héjával. Folpackkal béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát.

2. Kenjük meg vékony rétegben a tejfölkrémmel, majd helyezzünk rá egy sor babapiskótát, öntsünk bele egy nagyobb réteg krémet, aztán ismét piskóta, majd krém következik. Három réteg piskóta legyen, a tetejét krém zárja.

3. Tegyük a hűtőszekrénybe 3-4 órára (vagy egy éjszakára), majd késsel válasszuk el a formától. Borítsuk ki, óvatosan vegyük le róla a folpackot. Ribizlivel díszítve tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 2152 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/02. számának 91. oldalán jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.