Sárgarépás, zelleres, karalábés zöldségkrémleves fokhagymás kelbimbóval

Sárgarépás, zelleres, karalábés zöldségkrémleves fokhagymás kelbimbóval

Főszerepben a kelbimbó.

A népszerű zöldségekhez képest a kelbimbó elég megosztó alapanyag, pedig érdemes vele barátkozni, mert nagyon izgalmas fogások alkothatók belőle. Vigh Krisztina remek kelbimbós receptet ajánl a Nők Lapja Konyha januári számából, megéri kipróbálni a hűvös, borongós napokon! 

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sárgarépa | 30 dkg fehérrépa | 30 dkg zellergumó | 1 darab karalábé | 1 kisebb fej vöröshagyma | 1,5 liter leszűrt hús- vagy zöldségleves (helyettesíthető vízzel) | 3 gerezd fokhagyma | só, bors | 2 dl főzőtejszín
A feltéthez: 25 dkg kelbimbó | 3 evőkanál olaj | 1 gerezd fokhagyma

  1. A répákat, a zellert és a karalábét megpucoljuk, felkockázzuk. A megpucolt vöröshagymával és fokhagymával együtt lábasba tesszük a zöldségeket, felöntjük a levessel (vagy vízzel), sózzuk, ha szükséges. Fedő alatt addig főzzük, míg az összes zöldség teljesen megpuhul.
  2. Amikor minden zöldség megpuhult, összeturmixoljuk a tejszínnel együtt, összemelegítjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
  3. A feltéthez a megtisztított kelbimbókat kettévágjuk, és serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megpirítjuk, félkeményre sütjük (aki szeretné, kevés vizet tehet alá, így jobban puhul, kevésbé lesz roppanós.) Közben a reszelt fokhagymával ízesítjük, ízlés szerint sózzuk (a sózás elhagyható). A levest tálakba szedjük, a pirított kelbimbóval tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 340 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO január