HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg sertésszűz, só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál olívaolaj
A salátához: 5 cső főtt kukorica, 10 dkg bébispenót, 2 fej lila hagyma
Az öntethez: 8 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál rizsecet vagy 1 citrom leve, fél teáskanál só, 1 teáskanál cukor
1. A főtt kukoricáról levágjuk a szemeket. A bébispenótot megmossuk, megszárítjuk (centrifugázzuk). A tisztított lila hagymát vékonyra szeljük, összekeverjük a spenóttal.
2. Az öntethez az ecethez keverjük a sót, cukrot, feloldjuk benne, majd hozzáadjuk az olajat. A salátára öntjük, összeforgatjuk.
3. A sertésszüzet lehártyázzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy előmelegített serpenyőbe olajat öntünk (vagy beolajozzuk a húst), beletesszük a húst, és erős lángon minden oldalát megpirítjuk.
4. Ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük még 10 percre. (Aki nem rosén, hanem teljesen átsütve szereti, 18-20 percig süsse.) A húst szeleteljük, tálaláskor sózzuk, a kukoricasalátával kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 10 PERC
KALÓRIA 601 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.