Ellenállhatatlan nyári sütemény: Szilvás, csokoládés „brownie” pite

Dübörög az áfonya-, szeder- és barackszezon, érik a zamatos szilva is, ezért minden sütni szeretőnek szüksége lehet egy könnyű és tutibiztos receptre. Ha brillírozni szeretnétek a család előtt, dobjátok össze ezt a szilvás pitét, ami már a küllemével is lenyűgöz:

szilvás, csokoládés brownie pite

HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

1 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 7 dkg vaj/margarin + a formához, 5 tojás, 5 dkg porcukor, 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 5 dkg liszt + a formához, 30 dkg szilva (magozott mennyiség)

1. A tejet, a kockákra tört csokoládét és a vajat/margarint tegyük egy lábosba, olvasszuk meg, de ne melegítsük túl.

2. Az egész tojásokat robotgéppel verjük enyhén habosra a porcukorral együtt, majd keverjük csomómentesre a kakaóporral elegyített liszttel. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládés keveréket.

3. Simítsuk a tésztát kivajazott, kilisztezett, 24 cm átmérőjű piteformába, oszlassuk el rajta a magozott, vékonyra szeletelt szilvát, majd süssük készre 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.

Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha kicsit még tapad a tészta, mert ha már szárazon húzzuk ki, túl száraz lesz a sütemény!

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 2224 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője.