Mi az a fogás, amit a zöldségekre vágyó háziasszony, illetve húsevő ura egyaránt szívesen fogyaszt? Például egy friss zöldségeket tartalmazó, húsos ragu:

cukkinilecsós csirkecombok

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

8 darab alsó csirkecomb, só, bors, kb. 4 evőkanál libazsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5-6 darab tölteni való paprika, 1 nagy cukkini, fél teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom

1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben felhevítjük a zsírt, körbepirítjuk rajta a combokat. Ha szép aranybarnára sültek, kivesszük, félretesszük őket.

2. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt paprikát is. Finoman megsózzuk, és néhány percig pirítjuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit, átpirítjuk, majd a köményt és a pirospaprikát is beletesszük. Belereszeljük a fokhagymát.

3. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és kevés vizet. Összeforraljuk, majd visszatesszük bele a csirkecombokat. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 483 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!

Recept és fotó: Kárai Dávid, az ÍzHuszár online gasztromagazin alapító szerzője.