Ha már szüret, akkor: Muskotályos csirkecomb, vele sült zöldségekkel, rizzsel

Javában zajlik a szüret az ország összes borvidékén. Csempésszünk a konyhába is a finom nedűkből és bátran használjuk őket a húsételek ízesítéséhez!

muskotályos csirkecomb

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

20 dkg sárgarépa, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zellergumó, só, bors, 2 dl Irsai Olivér vagy cserszegi fűszeres bor, 1 kg csirkecomb, 2 szál friss zsálya, 20 dkg fehér szőlő, 30 dkg rizs

1. Tűzálló tálba szórjuk a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, a finomra vágott vöröshagymát és a hámozott, kockákra vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, majd ráhelyezzük a megtisztított csirkecombokat, mellétűzdeljük a zsályaleveleket.

2. Lefedve, 180 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 1 órán keresztül. Kivesszük, leszedjük a fóliát, beleszórjuk a leszemezett szőlőt, és visszatesszük (fólia nélkül) 15 percre a sütőbe.

3. Közben sós vízben puhára főzzük a rizst, mikor elkészült, lecsepegtetjük. Tálalás előtt leszűrjük a hús szaftját, alaposan meglocsoljuk vele a rizst. A hús mellé kínáljuk a szét nem főtt zöldségeket, pár levél zsályával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 75 PERC
KALÓRIA 686 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter