HOZZÁVALÓK EGY 25-30 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
A palacsintatésztához: 45 dkg liszt, 8 dl tej, 4 tojás, csipet só, 4 dkg cukor, olaj a sütéshez
A barackpudinghoz: 1 liter 100%-os őszibaracklé, 5 dkg cukor, 3 csomag vaníliás pudingpor
A ribizlipudinghoz: 80 dkg ribizli, 3 dl víz, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor
A díszítéshez: 10 dkg ribizli, 10 dkg barack
1. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, majd palacsintasütőben a megszokottnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, kb. 12-14 darabot.
2. A barackpudinghoz felforralunk 8 dl baracklevet és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a maradék 2 dl baracklében elkevert vaníliás pudingporral.
3. A ribizlipudinghoz felforraljuk a leszemezett ribizlit 1 dl vízzel és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a maradék 2 dl vízben elkevert pudingporral.
4. Még melegen összetöltjük a palacsintákat felváltva a kétféle pudinggal. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Friss gyümölccsel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 5011 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre