Amikor a desszertből vega fogás lesz – snidlinges „császármorzsa” retek-uborkasalátával

Ha egy igazán különleges, mégis egyszerű fogásra vágysz, érdemes kipróbálnod a császármorzsa sós verzióját. Nagy Tünde receptje nem csak finom, hanem egészséges is, ráadásul a retek remek immunerősítő is!

24_snidlinges_csaszarmorzsaez

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

8 tojás, 26 dkg liszt, 5 dl tej só, frissen őrölt bors, 1 nagy csokor snidling, 10 dkg vaj
A salátához: 1 darab kígyóuborka, 12 darab kis retek, 30 dkg natúr joghurt

1. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd apránként felengedjük a tejjel. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel.
2. Serpenyőben vajat olvasztunk, két részletben kisütjük benne a császármorzsát: beleöntjük a masszát, közepes lángon sütjük, míg megszilárdul, aztán négybe vágjuk, megfordítjuk, és fakanállal apró darabokra szaggatjuk.
3. A salátához megmossuk a zöldségeket, majd mindegyiket apró kockákra vágjuk. Natúr joghurttal leöntjük, sózzuk, a császármorzsa mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 704 KCAL/ADAG

A Nők Lapja Konyha márciusi számában még több vegetáriánus és zöldséges ételt találsz!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője