HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
8 tojás, 26 dkg liszt, 5 dl tej só, frissen őrölt bors, 1 nagy csokor snidling, 10 dkg vaj
A salátához: 1 darab kígyóuborka, 12 darab kis retek, 30 dkg natúr joghurt
1. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd apránként felengedjük a tejjel. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel.
2. Serpenyőben vajat olvasztunk, két részletben kisütjük benne a császármorzsát: beleöntjük a masszát, közepes lángon sütjük, míg megszilárdul, aztán négybe vágjuk, megfordítjuk, és fakanállal apró darabokra szaggatjuk.
3. A salátához megmossuk a zöldségeket, majd mindegyiket apró kockákra vágjuk. Natúr joghurttal leöntjük, sózzuk, a császármorzsa mellé tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 704 KCAL/ADAG
A Nők Lapja Konyha márciusi számában még több vegetáriánus és zöldséges ételt találsz!
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője