HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg karfiol, 1 tojás, 4-5 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg félkemény sajt, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez
A mártáshoz: 1 kis fej vöröshagyma, olívaolaj, 1 dl paradicsomszósz, fél dl fehérborecet, fél dl Worcester-szósz, 3 evőkanál barna cukor, 3 gerezd fokhagyma
1. A rózsáira szedett karfiolt főzzük puhára sós vízben. Villával törjük össze, ha kihűlt, keverjük hozzá a tojást, 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, ízesítsük sóval, borssal, mustárral, a tisztított, lereszelt vöröshagymával és fokhagymával.
2. Formázzunk lapos pogácsákat a masszából, forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában. Közepesen forró olajban süssük serpenyőben aranybarnára, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre 230 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt.
3. A mártáshoz dinszteljük teljesen puhára az apróra vágott vöröshagymát 3-4 evőkanál olívaolajon. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, a fehérborecetet, a Worcester-szószt, a cukrot. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, 30 perc alatt főzzük sűrűre a mártást, majd turmixoljuk simára. (Adhatunk hozzá kevés csilikrémet, ha szeretjük a csípőset.) A szósszal és sült burgonyával tálaljuk a fasírtot.
ELKÉSZÍTÉS 55 PERC + SÜTÉS (OPCIONÁLIS)
KALÓRIA 304 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.