HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ (KÖRETTEL EGYÜTT):
40 dkg csirkemellfilé, 3-4 evőkanál pirított szezámolaj (helyettesíthető olívaolajjal), fél dl (cukormentes) szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál csilikrém, 50 dkg brokkoli, só, 1 evőkanál fekete vagy fehér szezámmag, 2 szál újhagyma
1. A nagyobb kockákra vágott csirkemellet pirítsuk át nagy serpenyőben a szezámolaj és szójaszósz keverékén. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csilikrémet, majd a kis rózsákra szedett brokkolit.
2. Forgassuk át, majd öntsünk alá 1 dl vizet, és rázogatva pároljuk puhára a brokkolit, miközben a víz elpárolog. Ha szükséges, sóval ízesítsük.
3. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és az apróra vágott újhagymával. Köretnek párolt basmati rizst vagy vadrizst fogyasszunk hozzá.
Egy adag szénhidráttartalma: 6 gramm + a köret.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/ADAG (KÖRETTEL EGYÜTT)
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.