Egyre több olyan gyermek van, akinek speciális étrendre van szüksége, de ez nem jelenti azt, hogy ők sohasem ehetik a tipikus gyerekkedvenc fogásokat. Például egy falat puha piskótakockát...

csokoládés piskótakocka

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:

5 tojás, 10 dkg porcukor, 8 dkg rizsliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 5 dkg kölesliszt, 10 dkg étcsokoládé, 1 dl víz, 2 dl kókusztej

  1. Az egész tojásokat robotgéppel verjük 4-5 percen keresztül a porcukorral, ezalatt kifehéredik, habos lesz. Szitáljuk hozzá a liszteket, óvatosan keverjük simára a tésztát, majd szedjük szilikonos vagy margarinnal kikent, rizsliszttel megszórt, 20×30 cm-es tepsibe.
  2. Süssük készre 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
  3. A kockákra tört csokoládét olvasszuk meg a víz és a kókusztej keverékében. Szedjük a piskótára, tálaljuk.

 

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 1825 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.