HOZZÁVALÓK EGY 25 CM ÁTMÉRŐJŰ PIZZÁHOZ:
Az alaphoz: 10 dkg magozott, puha datolya, 10 dkg mandula (vagy dió), 15 dkg zabpehely, 1 tojás, 2 dkg kókuszzsír vagy vaj/margarin, só
A feltéthez: 25 dkg sűrű görög joghurt, 3 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs (pl. áfonya, málna, eper, ribizli)
1. A datolyát és a mandulát/diót aprítógépben összepépesítjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az egész tojást, a kókuszzsírt, csipet sót, alaposan összekeverjük.
2. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és egy kb. 25 cm átmérőjű, 1 cm vastag kört formázunk belőle. 160 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 20 perc alatt, hagyjuk kihűlni.
3. A feltéthez a joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a pizzára kenjük. A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk, a joghurtra halmozzuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 2191 KCAL/PIZZA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.