Sütőtökös „minestrone” leves a hűvös őszi napokra

A sütőtök az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség, mivel édes és sós fogásokhoz, tésztákhoz, levesekhez és édességekhez egyaránt passzol. Az októberi Nők Lapja Konyhában a gazdag olasz leves sütőtökös verzióját is elkészítettük. Próbáljátok ki otthon ti is a receptet!

sütőtökös minestrone

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, olívaolaj, 25 dkg sütőtök (tisztított mennyiség), 20 dkg cukkini, 10 dkg morzsolt kukorica (konzerv), leszűrve, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg kaliforniai paprika, 1 evőkanál szárított zsálya, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 40 dkg darabolt, hámozott paradicsom (konzerv) 2 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors

1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott zöldségeket és a zöldfűszereket.

2. Pirítsuk át, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát, és öntsük rá a darabolt paradicsomot.

3. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük készre a levest 20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 153 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.