HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
2 kisebb kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 7 dkg füstölt sonka, 1 szál újhagyma, 3 tojás, 2,5 dkg durumliszt, 2 evőkanál natúr görög joghurt, só, bors
1. A paprikák szárát vágjuk le, majd vágjuk ketté, csumázzuk ki, és egy-egy karikát szeljünk le mindkettőből.
2. Kockázzuk fel a paradicsomot, a sonkát, az újhagymát és a paprikaszeleteket is.
3. A felvert tojást keverjük el a liszttel és a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kockázott zöldségeket.
4. A felezett paprikákat helyezzük egy tepsibe, osszuk szét bennük a tojásos keveréket, majd 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
Egy adag szénhidráttartalma: 23 gramm
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 301 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.