HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
30 dkg liszt, fél teáskanál só, 2 teáskanál sütőpor, 15 dkg juhtúró, 15 dkg vaj/margarin, 1 csokor snidling
- A lisztet, a sót, a sütőport, a juhtúrót és a vajat/margarint tálban robotgéppel összedolgozzuk (vagy kézzel összegyúrjuk), majd az apróra vágott snidlinget is belegyúrjuk.
- Cipót formálunk belőle. Fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben.
- A tésztát 12 egyforma részre vágjuk, a darabokból vékony rudakat sodrunk, majd perec alakra formáljuk őket.
- Sütőpapírral borított tepsire tesszük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert (2016/1.) különszámában jelent meg.
A videóban szereplő kezekért köszönet Ízbolygó Tündének!