Egyszerűen elkészíthető, látványos és finom fogás a svéd eredetű Hasselback-burgonya, aminek a lényege, hogy a zöldséget a feléig-kétharmadáig harmonikaszerűen bevagdossuk, így kívül ropogósra, belül puhára sül. Mindenféle hozzávalóval kombinálható, és ma már nemcsak burgonyát, de más zöldségeket, sőt húsokat is készítenek ilyen módon:

Hasselback-csirke

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg), 25 dkg leveles spenót, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 tojás, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg magozott, fekete olívabogyó

1. A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, irdaljuk be 1,5 cm sűrűségben.

2. A megtisztított, összevágott spenótot az olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymával együtt, ízesítsük sóval, borssal. Alaposan csepegtessük le.

3. A csirkemellet helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, sózzuk, borsozzuk, a beirdalásokat töltsük meg a spenóttal.

4. Öntsük rá a tojással elkevert, sózott, borsozott tejszínt, szórjuk bele az olívabogyót, és 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.