Egész nyugodtan választhatjuk reggelire, ebédre vagy vacsorára a sütőtökös finomságot. Nagyjából 35 perc alatt össze lehet dobni, a tésztáját fűszerezzük egy kis gyömbérrel és fahéjjal! Mennyei!

Sütőtökös gofri

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

25 dkg főtt vagy sült sütőtök, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és fahéj

A tálaláshoz: tejszínhab, 10 dkg dió, őrölt fahéj

1. A kihűlt (leszűrt) tököt tegyük tálba, adjuk hozzá sütőporral elkevert lisztet, az egész tojásokat, az olajat, a tejet, a cukrot és a fűszereket, majd botmixerrel keverjük készre a tésztát 1 perc alatt.

2. Hagyjuk pihenni 10 percet, ha nagyon sűrű, adjunk hozzá még kevés tejet, majd forró gofrisütőben süssük készre a gofrikat. Tejszínhabbal, finomra vágott dióval és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 595 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.