Viva la csili! Készítsétek el a novemberi Nők Lapja Konyha címlapreceptjét: Zöldséges, marhahúsos csili

A hűvös őszi napokon azonnal átmelegíti az embert egy-egy csípős étel.

Zöldséges marhahúsos csili

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál őrölt csili és római kömény, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 40 dkg darált marhahús, 3 dl paradicsomszósz, 25 dkg cukkini, 25 dkg koktélparadicsom, 25 dkg brokkoli, 20 dkg kukorica (konzerv)

1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt csilit, a pirospaprikát, a római köményt. Keverjük át, majd dobjuk rá a darált marhahúst. Pirítsuk át, és öntsük fel a paradicsomszósszal. Adjunk hozzá 1 dl vizet, fedjük le, és főzzük takarékon 30 percet.

2. Közben a cukkinit vágjuk vékony csíkokra, a koktélparadicsomokat felezzük meg, a brokkolit szedjük kis rózsákra.

3. Dobjuk a marhahúshoz az előkészített zöldségeket és a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük össze 15-20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 518 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.