HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál őrölt csili és római kömény, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 40 dkg darált marhahús, 3 dl paradicsomszósz, 25 dkg cukkini, 25 dkg koktélparadicsom, 25 dkg brokkoli, 20 dkg kukorica (konzerv)
1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt csilit, a pirospaprikát, a római köményt. Keverjük át, majd dobjuk rá a darált marhahúst. Pirítsuk át, és öntsük fel a paradicsomszósszal. Adjunk hozzá 1 dl vizet, fedjük le, és főzzük takarékon 30 percet.
2. Közben a cukkinit vágjuk vékony csíkokra, a koktélparadicsomokat felezzük meg, a brokkolit szedjük kis rózsákra.
3. Dobjuk a marhahúshoz az előkészített zöldségeket és a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük össze 15-20 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 518 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.