HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 adag alaptészta, 40 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 20 dkg reszelt sajt (edami, trappista vagy mozzarella), 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 szál újhagyma, 2 dl a gombóc főzőlevéből, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg bébispenót, 1 csokor petrezselyem
1. A csirkemellet megsózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon mindkét felén megpirítjuk. Aláöntünk kevés folyadékot, mellétesszük a fokhagymagerezdeket, és fedővel lefedve megpároljuk 15 perc alatt.
2. Miután kihűlt, apróra vágjuk a húst, és megtöltjük vele az előkészített tésztát. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a gombócokat, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsepegtetjük, majd egy tepsibe tesszük. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, és megsütjük a sütő grillfokozata alatt.
3. Közben megpároljuk a vajon a felkarikázott újhagymát, felöntjük a főzőlével és a tejszínnel. Hozzáadjuk a spenótot és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd a sajttal sütött gombóchoz kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + ALAPTÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE ÉS PIHENTETÉSE
KALÓRIA 1035 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre