HOZZÁVALÓK 1 KUGLÓFHOZ:
20 dkg puha vaj+ a formához, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 15 dkg túró, 4 darab (kezeletlen) narancs, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt + a formához 5 dkg kandírozott narancshéjkocka
A díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé, 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja
1. A puha margarint habosra dolgozzuk a porcukorral, folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a túrót, 2 narancs reszelt héját és kifacsart levét, 2 narancs kifilézett húsát, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kandírozott narancsot. Simára keverjük.
2. Egy kuglófformát kikenünk, kilisztezünk, megtöltjük a masszával. 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
3. A vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládét összekeverjük a reszelt narancshéjjal, majd a kuglófra csorgatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 4817 KCAL/KUGLÓF
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/03. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre