Hazaestek a munkából, éhes a család, ezért gyorsan össze kéne ütni egy laktató és finom vacsorát? A tészta kézenfekvő megoldás, hiszen hamar megvan, és mindenki szereti.

Paradicsomos spagetti fetás húsgolyóval

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 gerezd fokhagyma, 80 dkg darált sertéshús, só, 10 dkg feta sajt, 2-3 evőkanál olaj, 40 dkg spagetti

A szószhoz: 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv), 1-1 teáskanál szárított oregánó és kakukkfű

1. A fokhagymát megpucoljuk, a darált húshoz reszeljük, megsózzuk, alaposan összekeverjük. A fetát kis kockákra vágjuk.

2. A húsmasszából gombócokat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy-egy kis kocka sajtot. Serpenyőben, kevés olajon, fedő alatt készre sütjük a golyókat 15 perc alatt.

3. A szószhoz a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, összefőzzük a paradicsommal és a fűszerekkel 15-20 perc alatt. Ízlés szerint sózzuk.

4. A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A paradicsomszósszal összeforgatjuk, és a húsgolyókkal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 748 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.