HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg alma, 1-2 evőkanál cukor, 2 evőkanál méz, 1,5 dl ketchup, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 kg malaccomb, só, bors, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 20 szem szegfűszeg, 2 dl száraz fehérbor
1. Az almát megpucoljuk, a magházát kivágjuk, majd cukros vízben megfőzzük. Leturmixoljuk.
2. A mézet, a ketchupot, a fűszerpaprikát összekeverjük, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A malaccombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szegfűszeggel, bekenjük a nagyobb adag mázzal, majd lefedve a hűtőszekrénybe tesszük 1 napra.
3. Másnap a húsba szurkáljuk az egész szegfűszegeket, majd magas falú tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort, majd alufóliával letakarva 130 °C-os sütőben sütjük 2 óra 20 percet.
4. A sütés végén levesszük a fóliát, megkenjük a félretett páccal, és 10 percre 190 °C-os sütőbe tesszük (fólia nélkül). Felszeletelve, az almapürével tálaljuk, kínálhatunk sült vagy főtt burgonyát is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 140 PERC
KALÓRIA 622 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg. A magazin november 4-től kapható az újságárusoknál!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter