Nem mindenkinek van ideje vagy kedve nagy sütést csapni az ünnepeket megelőző napokban. Ilyenkor jól jönnek az olyan sütés nélküli receptek, mint a darált kekszes finomságok. Ha unjátok a klasszikus kókuszgolyót, akkor dobjátok össze ezt néhány perc alatt!

HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:

5 dkg kristálycukor, 2 dl habtejszín, fél teáskanál tengeri só, 10 dkg vaj/margarin, 20 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg darált török mogyoró, 5 dkg tejcsokoládé

1. A cukrot világos aljú lábosban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meleg tejszínt, és addig kevergetjük, míg újra sima lesz. Ekkor hozzáadjuk a vajat/margarint is és a sót is.

2. A darált kekszet összekeverjük a darált mogyoróval, a karamellkrémhez adjuk, alaposan összekeverjük. Golyókat formázunk a masszából.

3. A tejcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, a golyók tetejére csorgatjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Aki akarja, ki is márthatja őket a csokoládéban, de akkor legalább háromszor ennyi csokoládé kell!

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 98 KCAL/DARAB

A sütemény receptje eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.