Egy szelet finom bundás kenyérért sokan szinte bármire képesek vagyunk, ebben az újragondolt formában pedig nemcsak szuper reggeli lehet, a kedvenc főzeléketek mellé is elkészíthetitek a muffinokat!

Bundáskenyérmuffin

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

6 tojás, 3-4 evőkanál tejföl, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 3 darab zsemle

1. A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A szikkadt zsemlét felkockázzuk, majd összeforgatjuk a tojással.

2. A masszát egy szilikonos muffinforma mélyedéseibe merjük, majd 180 °C-on 15- 20 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit meg is emelkedik. Sütőben vagy mikróban újramelegíthető.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 86 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg még több finomsággal együtt!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.