Gyors édesség, ami felvidít a hideg napokon: Puffasztott rizses, csokoládés szelet

Év elején a tömény, émelyítő és laktató fogások helyett előszeretettel választjátok ti is a könnyű finomságokat? Akkor ezt a receptet mindenképp próbáljátok ki!

puffasztott rizs

HOZZÁVALÓK EGY 25X25 CM-ES TEPSIHEZ:

30 dkg cukor, 1 dl víz, 30 dkg tejpor, 4 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 8-10 dkg szemes puffasztott rizs (puffasztott gabonával is helyettesíthető), 10 dkg vaj/margarin, 10 dkg tejcsokoládé

1. Egy 25×25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot sziruppá főzzük a vízzel. A tejport, a kakaóport és a puffasztott rizst összekeverjük. A vajat/margarint megolvasztjuk, a tejporos keverékhez öntjük, eldolgozzuk. Hozzáadjuk a cukorszirupot, az egészet homogén masszává keverjük.

2. A tepsibe öntjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután teljesen megszilárdult, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla sütőpapírt, és 5×3 cm-es szeletekre vágjuk.

3. A tejcsokoládét megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban, belemártjuk a szeletek egyik felét. A nem csokoládés felével lefelé sütőpapírra helyezzük, hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 3180 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/03. lapszámában jelent meg még több finomsággal együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.