A jó parajfőzelék titka a fokhagyma, de mi lenne, ha a klasszikus finomságot legközelebb egy kis krémsajttal is felturbóznátok? Készítsetek feltétnek bundás kenyeret, tükörtojást vagy buggyantott tojást!

krémsajtos paraj

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg friss leveles paraj, 2 darab zsemle, olaj, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl tej só, bors, 15 dkg natúr krémsajt

1. A parajleveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemléket kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a parajt, felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval és borssal (ha kevésnek érezzük a folyadékot, több tejet is adhatunk hozzá).

2. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük 15 percig. Hozzáadjuk a krémsajtot, leturmixoljuk, ismét felforraljuk. Bundás kenyérrel, tükörtojással vagy buggyantott tojással is kínálhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 310 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg még több ínycsiklandó főzelék leírásával együtt!

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre