HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg szarvacska tészta, 4 evőkanál olívaolaj, 2 fej lila hagyma, 30 dkg csirkemellfilé, 3 dl főzőtejszín, 15 dkg cheddar sajt só, frissen őrölt bors, 10 dkg bébispenót,
1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Az olajon megpároljuk a félkarikára vágott lila hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk.
2. Felengedjük a tejszínnel, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a bébispenótot, és hagyjuk, hogy összeessen a hőtől. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a szósszal.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 810 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában találjátok!
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.