HOZZÁVALÓK 4-6 ADAGHOZ:
6 dl kókusztej, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, stevia/nyírfacukor/eritirit ízlés szerint, 10 dkg chiamag, 2 darab érett mangó, 5 dkg kókuszreszelék
1. A kókusztejet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint édesítsük, adjuk hozzá a chiamagot, áztassuk puhára kb. 20 perc alatt. Időnként keverjük meg. Szedjük poharakba, majd tegyük a hűtőszekrénybe kicsit szilárdulni.
2. A mangót hámozzuk meg, a húsát pürésítsük össze, és osszuk szét a poharakban. Simítsuk le, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + ÁZTATÁS
KALÓRIA 324 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg, még több diétás recepttel együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.