Ínyenc leves egy kis extrával: gulyásleves kacsazúzával

Ha a belsőségekre gondolunk, nem biztos, hogy egy izgalmas és finom fogás jut először az eszünkbe. Pedig lehet, és nagyon is érdemes kísérletezni például a szívvel, a májjal, ezúttal pedig a zúzával.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 nagy fej vöröshagyma | 2 evőkanál olaj | só, késhegynyi őrölt kömény 3-4 teáskanál fűszerpaprika | 50 dkg tisztított kacsazúza | 30 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa | 50 dkg burgonya

1. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, kevés sóval. Hozzáadjuk a köményt, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.

2. Hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt kacsazúzát, sózzuk, összekeverjük, és magasabb hőfokon 5 percig főzzük. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és fedő alatt alacsony hőfokon gyöngyöztetjük 1-1,5 órán át. Időközben megkóstoljuk, elég sós-e, ha kell, sózzuk. (Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet.)

3. A zöldségeket megpucoljuk. A burgonyát felkockázzuk, a répákat felkarikázzuk. Amikor már vajpuha a zúza, a leveshez adjuk a zöldségeket, és addig főzzük, amíg minden megpuhul (15-20 perc).

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS

KALÓRIA 404 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina