HOZZÁVALÓK EGY 20-22 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:
5 tojás | 15 dkg porcukor 15 dkg liszt + a formához 1 dl pezsgő | vaj a formához A krémhez: 4 dl hideg habtejszín 10 dkg porcukor | 2 csomag instant zselatin 50 dkg eper (fagyasztott)
1. A tortát szeletelés előtt 1 nappal készítsük el! A tésztához az egész tojásokat elektromos habverővel verjük fehéredésig a porcukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet, öntsük hozzá a pezsgőt, majd óvatosan forgassuk össze.
2. Simítsuk a tésztát kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és süssük készre 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, vízszintesen vágjuk 3 koronggá.
3. A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a zselatinnal. Az epret olvasszuk ki, pürésítsük össze, keverjük a tejszínhab kétharmadához, a maradékot tegyük félre. Töltsük össze a tésztalapokat az epres krémmel.
4. A félretett, eper nélküli krémmel vonjuk be kívülről a tortát. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Ha van friss eper, tálalás előtt díszíthetjük néhány szemmel a tortát.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 30-35 PERC
KALÓRIA 3580 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta