HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj 50 dkg édesburgonya 1 liter leszűrt (szárnyas)húsleves só, bors 1 teáskanál őrölt (vagy friss, reszelt) gyömbér 2 dl főzőtejszín | 20 dkg szeletelt bacon 1 kis csokor koriander
1. A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymához adjuk. Kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, majd felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, a gyömbérrel fűszerezzük. Botturmixszal pürésítjük, tejszínnel felöntve tovább krémesítjük. Összeforraljuk.
2. A baconszeleteket közepes lángon, serpenyőben ropogósra pirítjuk, a zsírját lecsepegtetjük.
3. Tálaláskor a mély tálakba szedett levesre aprított koriandert szórunk, majd sült szalonnát halmozunk a tetejére.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 580 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter