Klasszikus kedvenc extra hozzávalókkal: tésztás-avokádós cézársaláta csirkével

Az egyik legismertebb és legkedveltebb salátát rengeteg módon elkészíthetjük. Ha kész az alap, már csak a fantáziánkon múlik, hogy milyen hozzávalókkal variálunk. Például tésztával és avokádóval!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg csirkemellfilé (felezett csirkemellfilék) olívaolaj | só, frissen őrölt bors 15 dkg fusilli tészta (orsótészta) 2 dl natúr joghurt 1 adag cézáröntet (lásd alaprecept lent) lime-lével készítve 1 fej zöldsaláta | 1 darab avokádó 10 dkg aszalt paradicsom 10 dkg koktélparadicsom 1 darab lime

1. A csirkemellet serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon pirítsuk körbe oldalanként 1-2 perc alatt. A húst tegyük tepsibe, és 200 °C-os sütőben süssük 20 percet. A sütőből kivéve alufóliával fedjük le, pihentessük 5-8 percet, majd hagyjuk kihűlni. Szeleteljük fel vékonyan, sózzuk és borsozzuk.

2. A tésztát főzzük ki lobogó sós vízben, szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd forgassuk össze a joghurttal elkevert öntettel.

3. A salátát daraboljuk fel, adjuk a tésztához a kockákra vágott avokádóhússal és darabolt paradicsomokkal együtt.

4. Csepegtessük meg a salátát lime-lével, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és tálaljuk a felszeletelt csirkemellel.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 652 KCAL/ADAG

 

+ Cézársaláta-öntet (alaprecept) elkészítése:

HOZZÁVALÓK:

3 tojássárgája | 1 dl napraforgóolaj | 2-3 darab szardellafilé | 1 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál dijoni mustár
1 citrom | 2 evőkanál Worcester-szósz | 2 dkg parmezán | tengeri só, őrölt bors

1. Készítsünk majonézt: a tojássárgájához cseppenként adagoljuk a napraforgóolajat, miközben elektromos mixerrel nagy fokozaton keverjük. Folytassuk ezt mindaddig, amíg a tojás fel nem veszi az összes olajat.

2. Keverjük a majonézhez a szardellát, a finomra zúzott fokhagymát, a mustárt, a citrom levét, a Worcester-szószt, a finomra reszelt parmezánt. Ízesítsük frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 1214 KCAL/ EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/3. számában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője