Laktató zöldfűszeres fogás: zsályás borjúraguleves sonkachipsszel

A zöldfűszerek nemcsak mennyien illatosak, de izgalmas ízvilágukkal akármelyik fogásunkat feldobhatják. Ezt a borjúragulevest friss zsályával ajánljuk!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 fej vöröshagyma | olaj | 1 evőkanál mustár 50 dkg borjúcomb | só, bors | 2 szál sárgarépa (kb. 40 dkg) 1 darab zellergumó (kb. 25 dkg) | 2 dl főzőtejszín 1 evőkanál étkezési keményítő | 8 levél friss zsálya 1 citrom leve | 8 szelet vékony, szárított sonka

1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a kockákra vágott borjúhúst. Addig sütjük, amíg a hús elveszíti a nyers színét.

2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Közepes lángon addig főzzük, amíg félig puha lesz a hús (ha kell, pótoljuk közben a vizet).

3. Hozzáadjuk a hámozott, felkockázott répát és a zellert, majd ismét felöntjük annyi vízzel, ami bőségesen ellepi. Készre főzzük.

4. Elkeverjük a tejszínben a keményítőt, hozzáadjuk a finomra vágott zsályát, és a leveshez öntjük, összeforraljuk. A legvégén citrommal ízesítjük.

5. A sonkát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 3-4 percig. Hagyjuk kihűlni, a levessel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 432 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter