Mennyei desszert: citromos joghurttorta ribizlivel

Olyan könnyű édességet mutatunk, amelyben a joghurt és a ribizli kettőse hoz létre különleges ízvilágot, és amelyet egyszerűen és gyorsan elkészíthettek bármilyen alkalomra. Próbáljátok ki a tavaszi receptet!

HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

5 dl natúr joghurt, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve, 6 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 evőkanál liszt, 15 dkg friss ribizli a díszítéshez

1. A krémhez simára keverjük a joghurtot, a citromhéjat, -levet és a cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét (nem kell habbá verni!) és a lisztet.

2. Egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben remegősre sütjük 25-30 perc alatt. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, miután kihűlt, friss ribizlivel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 30-35 PERC
KALÓRIA 713 KCAL/EGÉSZ TORTA

Tipp: Ribizli helyett kipróbálhatjuk meggyel, erdei gyümölccsel, szederrel vagy akár eperrel is. Bele is dobálhatunk gyümölcsöt, de akkor az megfesti a süteményt!

A desszert a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű recepttel együtt!

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre