Húsmentes ebéd: kukoricás csilis bab avokádóval, tortillachipsszel

Ha szeretitek a chilis babot, de kipróbálnátok hús nélkül és egy pár extra hozzávalóval, akkor nektek való a következő recept:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, olaj, 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv), 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 darab csilipaprika (vagy szárított csili), só, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg vörös bab (konzerv), 20 dkg kukorica (konzerv), 2 darab érett avokádó, 10 dkg tortillachips

1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, alacsony hőfokon pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a pirospaprikát és a felkarikázott csilit. Sózzuk, belereszeljük a fokhagymát. Belekeverjük a leszűrt babot, kukoricát és 1 dl vizet, majd kb. 30 percig főzzük.

2. Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, késsel szeletekre vágjuk, majd kanállal kiemeljük a héjból.

3. Az elkészült babot tálkákba töltjük, szeletelt avokádót teszünk a tetejére, és tortillachipsszel tálaljuk. Ha van otthon sózott citrom, apróra vágva azt is tehetünk rá.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 703 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina