HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2,5 dl tej + 2,5 dl kókusztej, 15 dkg finom szemű zabpehely, 5 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál quinoa, méz ízlés szerint
A lekvárhoz: 4 kezeletlen narancs (vagy vérnarancs), 10 dkg cukor, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
1. Először készítsük el a friss lekvárt: a narancs felét hámozzuk meg, daraboljuk fel egészen kicsire a narancshúst. A maradék narancsot héjastól mossuk meg forró vízzel, így szeleteljük fel vékonyan. Tegyünk mindent lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, és forralva főzzük pépesre 20 perc alatt.
2. A tej és kókusztej keverékébe öntsük bele a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a quinoát. Takarékon főzzük 3-4 percet.
3. Vegyük le a tűzről, ízesítsük kevés mézzel. Osszuk tálkákba, szedjünk rá a friss narancslekvárból, azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + A LEKVÁR FŐZÉSE
KALÓRIA 513 KCAL/ADAG
A reggeli finomság a Nők Lapja Konyha 2019/3. lapszámában jelent meg három különleges zabkása receptjével együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta